Victoria Mews, London, NW6, NW6

£1,195,000

| Freehold

Save Property

3

2

1282

View brochure
  • Meticulously designed and thoughtfully reimagined mews house.
  • Designed by renowned architect Checo Romero.
  • Offers in excess of 1200 sq ft of internal living accommodation.
  • Offers versatile and experimental architectural features.
  • Central concrete stairwell results in a light abundant atrium.
  • State of the art air-conditioning and heating system installed throughout.
  • Bespoke architectural fittings throughout.
  • A good selection of local private and state schools.
  • Queen’s Park (Bakerloo & Overground) and Kilburn (Jubilee
  • Viewing is highly recommended.

A meticulously designed and re-imagined mews house, offering in excess of 1282 sq ft of internal living
accommodation. Situated on a quaint cobbled mews moments from the amenities of Queen's Park, the house presents a rare opportunity to acquire a thoughtfully designed and unique property.

The house originally served as a stables with servants' quarters above, and the lead architects behind the
renovation, Checa Romero Architects, have successfully drawn on the property's historical typology to create
a tactile piece of architecture. The introduction of a central concrete and steel stairwell has resulted in a light
abundant atrium with a huge skylight at the apex.

Upon entering, a stringent architectural design process becomes immediately apparent. Underfoot, there is a polished concrete floor with underfloor heating, giving a utilitarian and industrial feel. To the right of the entrance, a bedroom is currently configured as a home office/studio. To the left, angular concrete slabs form bench seating that joins to the concrete staircase beyond. There is also a family bathroom, smaller bedroom and utility room at the rear of the property. The First Floor comprises an expansive, open plan kitchen/living space. The centrepiece of this space is a Neolith island with an integrated hob and sink, which is positioned perfectly in front of a cor-ten framed, fluted-glass window. An exposed RSJ and skylight overhead complete the aesthetic perfectly.

As the stairwell extends to the second floor, the concrete incorporates sculptural elements, allowing light to move varyingly across the material surfaces. The second floor has been designed to maximise the available square footage, and incorporates a number of pivoting doors that can either close it off from the staircase or open it up to the large skylight above. This concept gives the property an experimental character.

Transport

  • Kilburn High Road (0.3 miles)
  • Kilburn Park (0.3 miles)
  • Queen's Park (London) (0.4 miles)
  • Brondesbury (0.5 miles)
  • Queen's Park (0.5 miles)
  • Brondesbury (0.5 miles)
  • Brondesbury Park (0.5 miles)
  • Brondesbury Park (0.6 miles)
  • West Hampstead (0.6 miles)
  • West Hampstead (0.6 miles)